RALUCA SELEJAN

VOTAȚI pînă în 14.06.2020 pe link-ul www.fundatia-alexandrion.ro.

în cadrul Galei Matei Brâncoveanu 2020

pentru marele premiu pe

RALUCA SELEJAN

Să nu uităm:

1

RUR – Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest a acordat în 04.10.2018, ora 18, la Librăria “La Două Bufnițe” (situată în Piața Unirii nr. 11, cu intrare de pe str. Matei Corvin) cea de a XXVI DIPLOME DE EXCELENȚĂ în domeniul REGENERĂRII URBANE prin iniţiative privat/independente, doamnelor Oana Doboși și Raluca Selejan inițiatoarele librăriei “La Două Bufnițe”, pentru activitatea lor de promovare a patrimoniului cultural european. Această diplomă a fost dedicată Anului European al Patrimoniului Cultural-2018 cel ce ne modelează personalitatea și viața de zi cu zi, indiferent că este vorba de orașele, de peisajele, de obiectele noastre moștenite de la străbunii noștri, dar și de literatura, de muzica, de filmele pe care le vedem și în care ne recunoaștem, de poveștile care le spunem copiilor noștri, etc […].

Construită în jurul cărților de literatură, de științe socio-umane, albume de artă și literatură pentru copii, librăria a intrat în memoria regiunii noastre de dezvoltare prin organizarea de evenimente culturale, prin lansări de carte, dezbateri și întâlniri cu scriitori contemporani români sau străini, prin seri de film și muzică, prin lectură de povești pentru copii, duminică de duminică și prin promovarea scriitorilor, artiștilor și artizanilor timișoreni […].

Librăria independentă La Două Bufnițe s-a remarcat și prin acțiuni sociale, prin donații de carte către Penitenciarul Timișoara, participarea la Clubul de Lectură al acestuia (la propunerea asociației Bastionul ArtLitTim), prin colaborarea la acțiuni de colectare de cadouri pentru copiii defavorizați (în parteneriat cu Sfera Timișoarei) sau de produse de igienă pentru centrul rezidenţial pentru fete victime ale abuzului (în parteneriat cu Pelicula Culturală), etc.

Nota: Afișul și textul sunt adaptate după cele din 2018 (n.n.)

raduradoslav, Timișoara, 02.06.2020

Lasă un comentariu