ÎNTÎLNIRE PROFESIONALĂ din cadrul PREGĂTIRII CONTINUE pe PROBLEME de URBANISM- DEVA 2018.02.14

ÎNTÎLNIREA PROFESIONALĂ din cadrul PREGĂTIRII CONTINUE cu specialiștii/responsabilii pe probleme de URBANISM și AMENAJAREA TERITORIULUI din administrația locală/județeană și cu specialiștii cu drept de semnătură RUR din jud. Hunedoara, organizată de RUR- Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest împreună cu C J Hunedoara, a avut loc în Sala “Reduta” a Teatrului de Arta din Deva în data de 2018.02.14 ora 11.

1

fig. 1 – imagini din timpul întîlnirii/dezbaterii.

Temele discutate, rezultate din analiza punctelor slabe (în cadrul CTATU CJHU) ale documentațiilor de urbanism și amenajarea teritoriului, au urmărit 4 subiecte majore și anume: 1) Respectarea cadrului conținut în ceea ce privește datele ce trebuiesc menționate în cartușul planșelor, respectarea codurilor din legendele planșelor, conținutul informațiilor tehnice oferite de planșe, cu o atenție sporită pe cele conținute în planșa referitoare la proprietățile asupra terenurilor și a circulației acestora, rolul specialiștilor/responsabililor în administrația locală/județeană, a celor care  gestionează fonduri europene și legătura cu Observatorul Teritorial; 2) Delimitarea zonei pe care se întocmește un PUZ (pentru a se elimina utilizarea eronată a documentațiilor pe o singură parcelă), rolul esențial al Planului de Acțiuni (care este semnat de Primarul Unității Administrative Teritoriale/UAT-ului), al Bugetelor Anuale/Multianuale, în punerea în practică a documentațiilor de urbanism și rolul specialiștilor/responsabililor din administrația locală/județeană; 3) Rolul Spațiului Verde în dezvoltările imobiliare rezidentiale, în contextul marilor schimbări climatice, ca factor principal al dezvoltării sociale echilibrate și al ecologiei sustenabile; 4) Echiparea obligatorie cu rețele edilitare a dezvoltărilor imobiliare rezidențiale, cu respectarea regimului juridic/tehnic/economic al drumurilor aferente.

La discuțiile pe aceste 4 teme propuse de noi, a mai apărut și o altă temă (evidențială ca esențială pentru specialiștii invitați la eveniment, ceea care privește calitatea actului de dezvoltare spațială sustenabilă) și anume cea a necesității urgentării finalizării ridicărilor topo cu indicarea proprietăților publice/private din cadrul UAT-urilor.

La eveniment, pe lîngă organizatori (arhitectul șef al județului Hunedoara- dna Amelia Andrei, reprezentantul RUR pentru Regiunea de Dezvoltare Vest România – prof.dr. arh. Radoslav Radu) au participat peste 70 de specialiști din județ.

Evenimentul a fost precedat de o întîlnire cu dl. Andronache Daniel, vicepreședinte al CJHunedoara ce coordonează activitatea Direcției Arhitectului Șef.

Radoslav Radu

2018.02.14. Timișoara  

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s