PE CINE SE REAZĂMĂ GUVERNUL

Pentru că este căldură mare încă, îmi permit să mă țin de cuvînt și să postez părerea lui ILC, despre cine servă guvernul actual (facem precizarea că acum mai bine de 100 de ani nu exista guvern local, sau guvern european, etc)

În fine Românul a găsit „pe cine se servă și se reazămă guvernul actual”. Iată propriile sale cuvinte:// „Aceste toate le mărturisește România liberă care am arătat că a mai dovedit că guvernul actual se servă și se reazămă pe:/ oameni egoiști/ caractere stricate,/ tineri care frecventează cafenelele, tineri cu moralul și sănătatea stricată”.// Aceste patru categorii se pot împărți în subcategorii precum urmează:/ I. Oameni egoiști./ a) Oameni care mănîncă bine;/ b) Oameni care nu sunt abonați la Românul;/ c) Oameni care nu demisionează din funcții pentru a trece în opoziție.// II. Caractere stricate.// a) Stricate din naștere;/ b) Stricate din împrejurări sociale;/ c) Stricate din cauza citirii Voinței Naționale.// III.Tineri care frecventează cafenelele.// Tineri care joacă biliardul.// Subdiviziuni:// 1)Tineri care joacă poul secrete;/ 2)Tineri care joacă carambol;/ 3)Tineri care joacă chegle;/ 4)Tineri care joacă chegle-carambol.// b) Tineri care joacă table:/ 1)Tineri care joacă table turcești;/ 2)Tineri care joacă table ghiulbahar./ c)Tineri care joacă domino;/ d) Tineri care joacă șah.// Toate aceste diviziuni și subdiviziuni se împat fiecare în trei spețe:// Tineri cari joacă pe parale;/ Tineri cari joacă pe consumație;/ Tineri care joacă pentru pură distracție.// e)Tineri cari merg la cafenea pentru băutură:/ a)Tineri cari beau apă;/ b) Tineri cari beau cafea;/ c)Tineri cari beau lapte;/ d) Tineri cari beau cafea cu lapte;/ e)Tineri cari beau bere;/ f) Tineri cari beau rachiuri;/ g) Tineri cari beau de toate, afară de materiile cuprinse la literile a,b,c,d.// IV. Tineri cu moralul și sănătatea stricată.// a) Tineri cu moralul stricat din cauza unei pasiuni contrariante;/ b) Tineri cu moralul stricat din pricina vreunui neavansări;/ c) Tineri cu moralul stricat din cauza guignonului la cărți;/ d) Tinerilor cu moralul stricat din deosebite împrejurări.// Tinerii cu sănătatea stricată, categoria cea mai imfamă pe cari se reazămî guvernul, se impart în:// a)Tinerii bolnavi care se caută la Mattei;/ b) Tinerii care se caută cu doctorul Drasch;/ c)Tinerii care se caută cu babe;/ d)Tinerii cari nu se caută de loc.

Iată pe cine se reazămă actualul guvern.

REFERINȚE:

Marian Bucur- I.L. Caragiale Restituiri , ed Dacia Cluj- Napoca 1986   (Voința Națională, an III,1885, nr. 315, 10 august, p.2. Varietăți politice. Nesemnat)

Lasă un comentariu